måndag 9 november 2020

Luna och superkraften, upptäckten - Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin SvenssonHan har gjort det igen. Efter Sune, Bert och Tuva-Lisa, böcker som jag läst fram och tillbaka hundra tusen gånger i hop med mina barn så kommer nu LUNA!

Nu är det dags att lära känna Luna, en tjej som helt plötsligt får oanade krafter men är det bara på gott att ha den superkraften?
En härlig berättelse som innehåller allt från ensamhet och utanförskap till vänskap och kärlek. 
Jag var såld från först meningen,
"Luna minns exakt när allt blev tråkigt. Det var den 17 augusti, klockan 08,32. Första dagen i tredje klass. Luna hade hoppats att det skulle bli roligare äv vad det var i ettan och tvån. Men så blev det inte. Snarare tvärt om."
Hur ska det bli för Luna? kommer hon att hitta en kompis? 
Språket är som vanligt perfekt och rappt. Kapitlen lagom långa och och cliffhangern i första kapitlet talar för sig själv och som 7 åring skulle jag verkligen inte vilja sluta läsa just där...

"... utan att ha en aning om att hennes liv snart kommer att förändras för all framtid."

Såja, nu blev du allt nyfiken. Bara att du köper boken och läser den spännande fortsättningen. Jag blev i alla fall inte besviken.


Extra plus till det underbara bokomslaget och till De härliga bilderna som illustrerats av Andrea Femerstrand


Ny barnboksserie av författaren bakom succéerna Sune och Bert!

Första boken: Upptäckten

När trean börjar efter sommaren märker Luna att ingen i klassen längre vill vara med henne. Klasskamraterna behandlar henne som luft. Hemma har föräldrarna fullt upp med sina bestyr och Lunas små tvillingbröder bara skriker och bråkar. Luna känner sig som det ensammaste barnet i hela världen.

Så en kväll gör hon en märkvärdig upptäckt. När hon doppar handen i mångatan som bildats i sjön går det som en ilning genom kroppen. Plötsligt kan hon höra genom betongväggar och på långt avstånd. Den underliga superkraften förändrar allt på gott och ont!

LUNA OCH SUPERKRAFTEN: UPPTÄCKTEN är den första boken i serien om nioåriga Luna från småstaden Lilla Vargudden. Böckerna riktar sig till barn i åldern sex till nio år.

Vänskap, utanförskap, familj, skola och kärlek. Med hög igenkänningsfaktor och varm humor skildras vardagen för Luna i Lilla Vargudden.


Tack Bookmark och Sören för recex 

Författare: Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson
Titlel: Luna och superkraften - upptäckten
Utgiven av: Bookmarkförlag 
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel - Lily Wahlsteen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar