onsdag 8 april 2020

Jag ser dig - Mari Jungstedt


Jag har läst alla Maris böcker om Knutas och c:o men nu tycker jag nog att de börjar tappa tempo och blir alldeles för lika de tidigare. Det finns ingen wow faktor eller jösses så spännande, lite slentrian kan jag tycka.
Ändå misstänker jag att jag tillhör den där skaran som fortsätter att läsa hennes böcker trots detta, det kan ju ske något dramatiskt i nästa. Vem vet? Jag har lyssnat på den här och det funkar alldeles utmärk då den inte kräver att man är på tårna hela tiden.
Dessvärre har jag nästan tröttnat att lyssna på Katarina och hennes fräsande och hostande, men det är ju en smaksak som allt annat.


Handling
Lugnet har lagt sig på Lilla Karlsö efter turistsäsongen, men septembervädret är vackert och havet ännu varmt efter den långa, heta sommaren.
En grupp studenter tillbringar helgen ensamma på den karga och ensliga ön innan höstterminen tar fart på allvar. Efter en tupplur på stranden vaknar Frida upp på pojkvännens arm och gör en fasansfull upptäckt. Både han och kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande.
Mordet skakar om hela landet och för varje dag som gärningsmannen går fri ökar oron och paniken sprider sig på högskolan. Är någon ute efter att mörda studenter eller råkade ungdomarna bara vara på fel plats vid fel tillfälle?
Kommissarie Knutas tampas med fallet samtidigt som hans eget liv tar en ny oväntad och dramatisk vändning.

Författare: Mari Jungstedt
Titlel: Jag ser dig
Utgiven av: Albert Bonniers förlag
ISBN: 9789100173487
Betyg:3 🌟🌟🌟
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Katarina Ewelöf
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar