måndag 27 april 2020

Alla små lögner - Anna Johansson
Lova flyttar till en ny stad med sin pappa och till en mini lägenhet. Hon är nervös och spänd på hur det ska bli att börja i en ny klass.

Hur ska det gå?  Lova snor en jacka och sedan bara hoppar lögnerna ut ur henne för hon tror att det är så hon måste göra för att passa in. 

Det här är en berättelse om nya vänner, kärlek och hur svårt det kan vara att våga lite på den man är och att man duger.

Passar bra för bokslukare i 9-12 år. Anna skriver charmigt och med fin inlevelse. Språket passar perfekt till den grupp som Anna vänder sig till. 

Handling

Det enda Lova vill är att passa in i sin nya klass. Men det är inte det lättaste när man har hår som ser ut som sjögräs och en hjärna med extra mycket fantasi.
Lovas mun säger en massa saker utan tillåtelse. Den säger till exempel att hon bor i det rosa sagohuset alldeles i närheten av skolan. Bara för att det är så fint. Men vad ska hon ta sig till sen när klasskompisarna vill komma på besök?
Hur ska det bli med Melvin? Killen med vaniljglassleendet som har blivit kär i Lova. Vad kommer han att tycka när han får reda på att Lova ljuger hela tiden.
En ljugande sjögräshårstjej i en pytte-lägenhet!

Tack Anna för recensionsex 
Författare: Anna Johansson 
Titlel:
Alla små lögner 
Utgiven av: Idus förlag
ISBN: 
9789188964182
Betyg: 4🌟🌟🌟
🌟
Ålder: 
9 - 12 år
Finns hos
AdlibrisBokusIdusförlag
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar