måndag 20 april 2020

Pappersbåtar - Annika Castro Nilsson


Först vill jag tacka Annika för att du sponsrade mitt ettårskalas på instagram med att så frikostigt skänka din bok.
På baksidan av boken läser jag att pappersbåtar är en existentiell relationsroman, i vilken läsaren, med döden på axeln, får möta och lära känna den mycket tysta och ständigt observerande Torilda, saksamlaren Ruben samt ytterligare en handfull personer, som på olika sätt drabbas, påverkas och sammanlänkas av varandras och sina egna ageranden.

Den här berättelsen hade jag lite svårt att komma in i. Det tog sin lilla stund men sedan tycker jag att boken blev klart läsvärd,vacker, småcharmig och med glimten i ögat. Annika sinne för detaljer och för miljöbeskrivningar är ett extra plus.


Handling
Få lägger märke till Torilda där hon nästan dagligen sitter vid sjön Trekanten i Liljeholmen eller där hon går med den stora, otympliga postvagnen inne på tidningsredaktionen där hon jobbar. Hon noterar sådant som går många förbi, funderar över människors beteenden och drömmer om att en dag finna den stora kärleken. Sina tankar och iakttagelser låter hon leva vidare i små, vackert vikta pappersbåtar, som hon i hemlighet sjösätter. Men, en efter en plockas båtarna upp ur den lilla, lugna sjön, och hennes och andras liv kommer att förändras för alltid. 

Författare: Annika Castro Nilsson
Titlel: Pappersbåtar
Utgiven avVisto förlag 
ISBN: 9789187523748
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar