söndag 5 april 2020

Drönaren - Unni Lindell


Jag instämmer helt, 
"Drönaren" är en starkt psykologisk kriminalroman som inte har sina största överraskningar i själva mordutredningen.”Maria Näslund, Göteborgs-Posten
Jag har läst alla Unnis böcker och den här gillar jag riktigt mycket. Unnis sätt att fånga mig som läsare trots att jag redan från start vet hur mordet gått till är briljant. 
Hon bygger upp spänningen och vi som läsare för hänga med hennes huvudpersoner Marian Dahle och Cato Isaksen, i deras kamp med att få klarhet i vad som hänt om vem som är den skyldige.
Det här är en riktig bladvändare. Jag har varvat att läsa den med att lyssna och jädrar vad snabbt det gick att städa med den här lysande kriminalaren i öronen. 
Spänningen byggs successivt upp för att sedan avslutas med ett fantastiskt crescendo. Jag var lost ända in i mål.  
En psykologisk nervkittlande kriminalroman som har allt!


Handling
Drönaren svävar fram över granarna i naturområdet utanför Oslo. Solen är på väg att gå ned och skogen verkar öde. En bit bort studerar en man drönarbilderna, plötsligt syns ett tält. En kvinna kommer ut genom öppningen. Mannen inser att hon slagit läger på just den plats där Evie Thorn knivmördades fem år tidigare.

I sviterna efter en olycka arbetar kriminalinspektör Marian Dahle nu med cold case-fall. Men när hennes chef Cato Isaksen ber henne att återuppta utredningen av mordet på Evie Thorn förändras hela hennes tillvaro.

I Drönaren visar Unni Lindell att hon bättre än de flesta vet hur man skapar en obehaglig stämning och lyckas bevara den till sista sidan. Boken belönades med Rivertonpriset – Norges finaste deckarpris – och nominerades till Glasnyckeln för Skandinaviens bästa kriminalroman.

Författare: Unni Lindell
Utgiven av: piratforlaget
ISBN9789164205759
Betyg:4🌟🌟🌟🌟

Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel:Magnus Rosman
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar