lördag 18 april 2020

Ett annorlunda avtal - Katarina O ´Nils FrankeEn roman som lyfter problematiken med bostadssituationen i Stockholm. Petra vill inte bo i ytterområdena och är villig att gå ganska långt för att få ett hyreskontrakt. Jag hoppas verkligen inte att verkligheten ser ut som Katarina målar upp i denna något svarta nutidsroman. Den tar hur som helst upp dilemmat med glimten i ögat och med ett rappt språk får vi följa Petras snirkliga väg mitt i livet.

Jag tycker berättelsen funka riktigt bra länge men sedan rätt vad det är så känns det som den inte kommer vidare och fastnar där mitt i allt.
Jag hade önskat ett mer driv och tempo rakt igenom boken och definitivt ett annorlunda slut. Det känns inte som om boken blev riktigt färdig...
Men trots det tycker jag att boken är underhållande, lättläst och tänkvärd.


Handling


Hur långt skulle du gå för en lägenhet i Stockholms innerstad?
Petras liv är osäkert. Hon trivs varken med sina vänner, sin pojkvän eller sitt arbete. För att åtminstone trivas med hur hon bor vill hon ha en lägenhet i Stockholms innerstad. Men avtalet innebär att hon måste ligga med sin hyresvärd. När hon upptäcker att hon är gravid vänds allt upp och ned. Hennes liv fylls samtidigt av en mängd problem och frågor: Varför försvinner hennes bästa vän just när hon berättat om sin graviditet? Vem är pappan? Ska hon bo kvar eller måste hon flytta hem till Bollnäs igen? Kan hon uppfostra ett barn?

Ett annorlunda avtal är en svart komedi om att blunda för livets verkliga problem, och om det som så många brottas med idag: att komma in på Stockholms bostadsmarknad.
Tack för recex och för att du var med och sponsrade min instagramtävling

Författare: Katarina O ´Nils Franke
Titlel: Ett annorlunda avtal
Utgiven avVisto förlag 
ISBN: 789178850464
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris

Storytel - Hanna K Schmitz
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar