fredag 3 april 2020

Flickor utan namn - Mikaela Bley


Det här är en ruskigt bra thriller som handlar om hur det är inte passa in och om att vara annorlunda. Intrigen är riktigt bra och mycket otäck på sina håll.
Boken är lättläst och med korta rappa kapitel får vi läsa berättelsen både ur Linns respektive Ellens perspektiv. Trots att jag inte läst de tidigare böckerna om Ellen Tamm så kommer jag snabbt in i hennes liv och sätt att vara snabb på puckarn, precis som en journalist ska vara. En bra bok som är spännande från första till sista sidan. Varning för sträckläsning.

Handling
En kall vinterdag lämnas 17-åriga Linn på internatet Täcktaholm, en herrgård utanför Nyköping. Efter år av kaos är det tänkt att hon äntligen ska få ordning på sitt liv, men hon dras snabbt in i konflikterna på skolan. När en av flickorna försvinner inser Linn att hon själv befinner sig i fara. På TV4 nås samtidigt kriminalreportern Ellen Tamm av nyheten att en ung, oidentifierad kvinna hittats död djupt inne i de sörmländska skogarna. Bara några dagar senare hittas ytterligare en kvinna död. Polisen står handfallen och trots att dagarna går är det ingen som saknar dem ...

”Flickorna utan namn” är en thriller om utsatthet, om hur det är att känna sig annorlunda och hur långt vi är beredda att gå för att passa in.
Tack Älskapocket för att jag fick läsa.

Författare: Mikaela Bley
Titlel: Flickor utan namn
Utgiven av: älskapocket 
ISBN9789179130398
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar