torsdag 16 april 2020

Dödssynden - Maria Grund

Ja jisses, vad ska man säga... vilken imponerande debut som Maria Grund gör. Det här är en spänningsroman som levererar från start till mål. Inte en ända tråkig eller seg mening i hela boken. Jag älskar den trots det mörka och den nästan lite väl råa handlingen
Vi får stifta bekantskapen med två ganska udda individer, inte de där självklara snutarna vi är vana med. De här två kvinnorna som kanske inte riktigt synkar från början hittar trots allt de har med sig i bagaget en fin tillit och de är riktigt intressanta karaktärer. 
Sanna och Eir är två riktigt smarta men ack så sargade och trasig kvinnor som man inte riktigt gillar från början.
Maria har skapat såväl trovärdiga och detaljrika miljöer som människor men även en intrig som har en hög spänningsnivå som gör att boken sträckläses.
En stark kandidat till årets kriminalroman även om jag skulle kalla den för en thriller.
Läs för tusan du får en bok som är extremt välskriven, väldigt oförutsägbar och som är spännande hela vägen. Och du jag kunde inte klura ut slutet. Då är boken bra!!!

Handling
En fjortonårig flicka hittas död i ett vattenfyllt kalkbrott på en välbekant och samtidigt märkligt främmande ö utanför Sveriges ostkust. Handlederna är sönderskurna och ett grovt snöre är intrasslat i håret. På ena höften står talet »26« skrivet med blå märkpenna. Inga spår återfinns runt kalkbrottet.

Dagen efter hittas en bokantikvarie brutalt knivmördad på andra sidan ön. Utöver knivhuggen i bröstet syns över strupen två sår – som ett kors. Flickans död avskrivs som självmord, medan kriminalkommissarie Sanna Berling tillsammans med sin nya kollega Eir Pedersen inleder utredningen om antikvarien. Men Sanna upptäcker ett oroväckande samband mellan det senare fallet och den fjortonåriga flickan.

Snart blir det tydligt att det som inträffat bara är startskottet för en hel rad våldsamma mord. En kamp mot klockan inleds. En kamp i vilken sju barn visar sig ha nyckeln till den ohyggliga sanningen – och som blir långt mer personlig för Sanna än hon någonsin kunnat ana.

Tack Modernista och Maria för  recensionsex.
Författare: Maria Grund 
Titlel: Dödssynden
ISBN: 
9789177819455
Utgiven avModernista
Betyg: 5 
🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar