tisdag 10 september 2019

Samhällskritiska thrillers - Måltavla & Brandgata - Ingrid Hedström


Jag tror att du vinner på att läsa del 1 först, Bortfall, eftersom vi får följa karaktärerna från den första boken.


Det här är två hyfsat bra thrillers som både har bra intrig och ett språk som flyter på, miljö- och personbeskrivningarna är målande och mycket beskrivande. 
Precis som i första boken så finns det två handlingar som utspelas parallellt och jag tycker att dessa fungerar mycket bättre i de här delarna än i första delen.

Ingrid belyser intressanta ämnesområde i de här böckerna, rikets säkerhet och kopplingar som huvudkaraktären har till inbördeskriget i Bosnien. 

Mitt omdöme:  Två spännande och välskrivna thrillers med karaktär av pusseldeckare. Från förlagets sida om Måltavla

Astrid Sammils är överhopad av arbete. Som protokollchef på UD är hon ansvarig för planeringen av statsbesök, både 

inkommande och utgående. Det innebär regelbunden kontakt med såväl kungahuset som statsrådsberedningen. 

Vid sidan av arbetet har hon en hel del som bekymrar henne. En väninna är spårlöst försvunnen efter att hennes man tagit sitt liv och själv får Astrid oroande hatmejl och utgör regelbundet måltavla på ett internetbaserat hatforum. 

Vad är det som triggar dessa mäns vrede? Och hur illavarslande är det att en av avsändarna tycks bo i den trakt i Dalarna där hennes älskade oas Sammilsgården ligger? En oas som förefaller än mer hotad när en ung rumän hittas död i trakten.


Från förlagets sida om Brandgata

Den tidigare utrikesministern Agneta Myhre mördas brutalt på en kyrkogård i Dalarna, samtidigt som en förödande skogsbrand drar fram genom Bergslagsskogarna och hotar att ödelägga Astrid Sammils älskade Granåkers Hästberg.

Astrid är den som hittar den döda Agneta, och Dalapolisens mordutredning kommer snart besvärande nära henne själv då mycket tyder på att mordet har en koppling till hennes och Agnetas gemensamma förflutna i inbördeskrigets Bosnien på 90-talet.

Astrids väninna Carina Svahn börjar samtidigt nysta i ett tjugotre år gammalt ouppklarat mord på en tidigare vän och arbetskamrat sedan hon hittat en ledtråd i en gammal video från en danskväll. Efterforskningarna leder henne till ett lokalt vapenföretag men också rakt in i skogsbrandens växande inferno, ett inferno där allt kan gå förlorat, även spåren efter mördaren.

Författare: Ingrid Hedström
Titlel: Måltavla & Brandgata

Utgiven avAlfabeta 
ISBN9789150117301 & 9789150117318
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel:  Uppläsare - Karin Mannerström
Fler bloggar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar