onsdag 25 september 2019

Lärorik bok om magneter - Pi och powerbollarnaJag har läst Pi och powerbollarna - Magnetfisket med mitt barnbarn Otto 4 1/4 år. Det är en helt underbar bok som handlar om Pi. Pi har en påse med powerbollar, de använder hon när hon behöver hjälp med något. 

När hennes bästa kompis tappar sin verktygslåda i vattnet tar hon fram powerbollen Mange och han hjälper till. 
Mange förklarar för barnen hur hans magnet fungerar och vilka material han kan dra till sig. Detta görs på ett mycket enkelt och pedagogiskt sätt.


I slutet av boken uppmanas läsaren att utföra ett litet uppdrag – att bläddra i boken och att leta efter någon speciell sak.

Till boken finns också en app där barnet får testa att fiska med en magnet, för att lära sig vilka material som kan fångas. En trevlig och genomtänkt app. 
Som pedagog tycker jag om den här bokens koncept den är både engagerande och lärorika. 

Tack Karolina Kjellberg för att vi fått chansen att lära känna Pi =) Att spela magnetfisket är superkul. Jag tycker sakerna man fiskar upp är coola, det är roligt att gissa vilka som är av magnetiska metaller eller inte.  Otto 4 1/2 år

Om boken från förlagets sida
Pi och powerbollarna är första boken i en ny serie barnböcker med fokus på naturveten­skap. I Magnetfisket får Pi ta hjälp av sina magiska powerbollar för att lista ut hur de ska hjälpa Pis kompis att fiska upp verktygen som han har tappat i sjön. Här får barn i åldern 3-6 lära sig om hur magneter fungerar.
Titel:Pi och Powerbollarna - 
Magnetfisket
Författare: Karolina Kjellberg
Illustratör: Pauline Reuss
Utgiven av: Bnosy
ISBN:9789188303011
Läsålder: ca 3-6 år
Betyg: 5 
🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar