söndag 1 september 2019

Universums mörkaste hemlighet - Malin V Olsson


Tack Malin och Vistoförlag för att jag fick läsa


Universums mörka hemlighet är ett framtidsdrama som med glimten i ögat skildrar en kärlek så stark att den trotsar alla gränser, den jobbiga känslan av att inte duga som man är och människans förmåga att tro på det omöjliga. (vistoforlag)

Vilken välskriven och spännande historia som handlar om den 18 åriga överintelligenta Veronica Harrington.

Malin har verkligen lyckats med härliga miljöbeskrivningar och de bra karaktärsbeskrivningarna gör att jag verkligen kan se de olika individerna och deras miljöer framför mig.
Jag är ingen stor fan av science fiction och rymdteman så därför kändes den här boken bra då rymdtemat är precis så där lagom för mig.
Berättelsen har ett bra flöde och driv vilket gör boken väldigt lättläst.

En riktigt bra och spännande debut.

Sammanfattningsvis: Välskriven, charmig och kul.


Från förlagets sida
Året är 2179. Människan har erövrat månen och jordens förenade regering har bevisat att något utomjordiskt liv inte existerar. I denna inbillade sanning har jag vuxit upp.


Mitt namn är Veronica Harrington. Jag är arton år gammal och överintelligent. Om det är roligt att vara ett underbarn? Oh nej, kära läsare. Det är faktiskt ganska ensamt. I hela mitt liv har jag känt mig udda. För smart för min ålder och för ung för mitt intellekt. Jag har aldrig tillåtits vara barn på riktigt.

Nu ska du få höra hur mitt liv tog en dramatisk vändning. Det är historien om hur jag förberedde mig på att dö långt ute i rymden, efter att mitt skepp förlist i en tragisk olycka. Det är historien om den mest osannolika vänskap. Det är också historien om en naturkraft så brutal att den inte bara skulle hota jorden, utan allt liv i hela universum.

Mitt namn är Veronica Harrington – välkommen till min värld.

Författare: Malin V Olsson
Titlel: Universums mörkaste hemlighet
Utgiven avvistoforlag
ISBN: 9789178850198
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar