fredag 6 september 2019

Vi skulle ha fjällvandrat - Gunilla Bergensten

Som förälder till fyra utflugna barn borde jag känna igen mig i det mesta som Gunilla skriver om och visst finns det höga igenkänningsfaktorer men definitivt inte i allt.
Jag hade tex aldrig ångest när mina flyttade utan snarare när de ville flytta hem en sväng i olika perioder.
Boken ger mig dock många sköna skratt och jag upptäcker att jag sitter i soffan och nickar och ger ifrån mig små konstiga fnitter.

Jag gillar sättet boken är skriven på, de korta kapitlen med rubriker på de olika misstagen. Sms kontakterna är nog de jag känner igen mig mest i och det är de jag gillar mest.

Misstag 13 är nog ett av de som jag tror att så gott som alla föräldrar kan känna stor samhörighet till. " Jag skulle ha varit där när jag väl var där"

Vill du ha goa skratt och situationer med hög igenkänning så läs den här!

Sammanfattningsvis: En humoristisk lite bitsk bok som manar till självinsikt om man har barn som flyttat hemifrån. Har du det inte så kan det ge dig bra tips på saker du kan ha i bakhuvudet under din resa med hemmaboende barn.


Från förlagets sida
Befriande och ärligt om föräldraskapets fallgropar!

Med mycket humor och oändlig kärlek till föräldraskapet närmar sig Gunilla Bergensten det vi alla undrar när barnen är flygfärdiga: Vad kunde vi ha gjort annorlunda när de växte upp?

Om du förvånat ser barnen växa upp (alldeles för fort) och vara på väg att lämna hemmet (alldeles för snart) och funderar på om du är riktigt klar med allt du borde ha sagt, gjort och lärt dem och på vad som kunde blivit annorlunda då är Vi skulle ha fjällvandrat och 25 andra misstag jag gjorde när barnen växte upp boken för dig.

Med samma härliga humor som i Familjens projektledare säger upp sig funderar Gunilla Bergensten på varför ungarna inte är mer intresserade av henne (därför att allt hon berättar är sedelärande historier), inte får misslyckas (det är så jobbigt för henne), inte blev jämställda (det kan vara så) och varför de inte bara kan vara lyckliga (är det verkligen så mycket begärt?). Villigt erkänner hon sina misstag som förälder och lockar fram skratt av igenkänning hos läsaren.

Tack till Gunilla och HarperCollins för att jag fick läsa 😃

Författare: Gunilla Bergensten
Titlel: Vi skulle ha fjällvandrat
Utgiven av: Harper Collins

ISBN: 9789150943573
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna: Storytel - Författaruppläsning

Läs fler bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar