torsdag 19 september 2019

Spännande pusselthriller i Dalamiljö - Blodsband - Ingrid Hedström
En spännande, dramatisk och välskriven pusseldeckare om Astrid Sammils. I den här thrillern ställs blodsband på sin spets, arv, dna och övergrepp är den röda tråden genom hela boken.

Jag tycker den här är den bästa i serien, en bra intrig och ett språk som flyter på, miljö- och personbeskrivningarna är målande och mycket beskrivande. 
Precis som i de tidigare böckerna så finns det två handlingar som utspelas parallellt och i den här delen känns det som de knyts ihop mycket bättre. 

Mitt omdöme: Det finns en kittlande nerv som löper på bra i hela historien, jag bladvänder den här, för jag bara måste läsa klart. Jag måste bara få veta, vem,varför och hur???

Från förlagens sida

Ett bortlämnat barn, en livslång tystnad - Astrid Sammils har inte tänkt sig att börja gräva i mörka familjehemligheter när hon tar ledigt från sitt nya liv som teaterchef i Budapest för att komma hem till Dalarna och gifta sig. Men hon tvingas till det när en okänd släkting dyker upp och vill veta vem som var far till ett barn Astrids mamma Inga som tonåring födde i tysthet. Och Astrid börjar snart ana att Ingas mörka hemlighet än i dag är dödligt farlig.

Samtidigt sliter Dalapolisen med två mord. En kvinna i 60-årsåldern mördas bara minuter efter att hon skickat in en dikt inspirerad av den pågående MeToo-rörelsen till lokaltidningen, en dikt om ett sexövergrepp hon utsattes för som tonåring. I en övergiven jordkällare hittas samma dag kvarlevorna av en tonårsflicka som försvann på 80-talet. Astrids vän Carina Svahn dras in när en lapp med hennes namn hittas intill källarflickan. Och polisutredningen tar en ny vändning när ett chockerande DNA-fynd knyter samman till synes orelaterade våldsbrott från flera decennier.

I Blodsband tvingas Astrid Sammils öppna dörrar till ett förflutet hon gärna sett förblivit stängda och fråga sig vad en verklig familj i själva verket är. Blodsband är fjärde delen i Ingrid Hedströms hyllade och omtyckta serie om Astrid Sammils, en dramatisk pusseldeckare om arv, dna och övergrepp, som utspelar sig mitt under Metoo-hösten 2017.

Läs gärna böckerna i rätt ordning då du får följa karaktärernas privatliv i alla fyra böckerna, läs gärna mer om dem i tidigare blogginlägg.
Bortfall
Måltavla och BrandgataBortfall
Måltavla och Brandgata

Författare: Ingrid Hedström
Titlel: Måltavla & Brandgata

Utgiven avAlfabeta 
ISBN9789150120813
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos

Fler bloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar