måndag 30 september 2019

Tillbaka till 80 talet som tidsresenär - En dag Jennifer

 Risto Pakarinen
Det här är en historia som inte liknar något jag läst tidigare. Den går under genren  feelgood och den tar oss till baka till det glada 80-talet med mycket glädje, nostalgi men även en hel del sorg och saknad. Vi följer Peter som känner sig lite lost och som längtar tillbaka till sitt älskade 80 -tal.

Det är en mycket välskriven historia som har en härlig humor och för mig som levde livet på 80 - talet blir det här en skön nostalgitripp. Risto ger oss en mängd med häftiga filmtips och dessutom finns det en spellista på Spotify och på youtube på låter som omnämns i boken. 


Mitt omdöme: En nostalgitripp som ger skratt, sköna lässtunder men också lite mörker. En lättläst och trevlig bok som fick mig att le, skratta och känna igen mig.
Och visst har även jag många gånger uttalat precis det Peter känner "allt var bättre förr.  Då var musiken bättre och filmerna helt fantastiska" Någon som känner igen sig? Eller?Från förlagets sida

Tänk om enda vägen framåt är att resa tillbaka?

Peter har kört fast. Hans karriär har gått i stå, vännerna träffar han bara på Facebook och kärlekslivet har nått sitt bäst före-datum. Men efter att en kväll ha tittat på Tillbaka till framtiden får han en idé – han ska resa tillbaka till den tid då hela livet låg öppet framför honom. Då hans enda bekymmer var vilka stentvättade jeans han skulle ta på sig och vilken tjej som satt bredvid honom på engelskalektionen. Tillbaka till 1986. Sagt och gjort. Han stänger av sin mobil, flyttar in i sitt gamla pojkrum, låter håret växa och hänger sig åt sitt stora projekt. Att få en andra chans med sin första stora kärlek, Jennifer. Men tidsresor har sina komplikationer. Särskilt när alla andra befinner sig i nuet.
Spotify
Författare: Risto Pakarinen
Titlel: En dag, Jennifer
Utgiven av: Harper Collins
ISBN: 9789150944259
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris


Läs även andra bloggar om boken
Storytel - Anton Körberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar