tisdag 10 september 2019

Konspirationsteorier på hög nivå - Verkanseld - Louise Boije af Gennäs

Tack  Louise Boije af Gennäs och Bookmark för att jag fick läsa

Spoilervarning:
Om du inte har läst de första två böckerna så kanske du inte ska fortsätta att läsa texten för jag anser att för att få ut det bästa MÅSTE de läsas i ordning.
Personligen tycker jag att Verkanseld är den absolut bästa i den här trilogin. Inte för att de andra två har varit dåliga men för mig har det blivit för mycket av artiklar och autentiskt material som är skrivna av framför allt journalister.

I den här tredje delen är fokus mer på hur Sara ska hantera och förstå det senaste årets alla hemska händelser, där flera av hennes närstående har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump.
Trots stor rädslan som håller på att förgöra Sara så växer ett stort beslut fram, hon tänker inte ge upp.

Om du gillar konspirationsteorier så är motståndstrilogin läsvärd, det är en nutidsthriller för dig som vill ha spännande läsning med många twister och ibland lite väl orealistiska vändningar.

En sak hängde jag dock upp mig på och det var slutet. Jag blev faktiskt lite besviken på det. Det kändes inte helt klockrent, då det blev lite väl mycket som inte kändes lika verklighetsförankrat som den övriga storyn, lite av av 
" att nu måste vi knyta ihop det här lite snabbt" Mitt omdöme:  En välskriven och lättläst bladvändare och jag sugs in i den och vill inte lägga den i från mig, därför har jag läst den i soffan och lyssnat på den under promenader och i bilen till och från jobbet.
Ibland har jag svårt att hänga med då persongalleriet är stort och jag upptäcker att jag emellanåt har blandat ihop dem och får backa några sidor för att hänga med om det är de goda eller de onda.

Äntligen visa Sara lite jävlar anamma och tar egna beslut som driver boken framåt
Motståndstrilogin är en psykologisk konspirationsthriller, där något otäckt ruvar i maktens korridorer, en mycket läsvärd och spännande serie, som jag rekommenderar. 


Blodlokan - Del 1 
Skendöda -  Del 2


Från förlagets sida

Den storslagna och efterlängtade upplösningen!

Stockholm 2018. Det har bara gått ett drygt år sedan det första överfallet och ingenting i Saras liv är sig likt. Flera i hennes direkta omgivning har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump, även om polisen och sjukvården vill få henne att tro det.

Sorgen och rädslan håller Sara i ett stadigt grepp men djupt inom henne spirar en kraft; ett okuvligt motstånd. Sara kommer inte ge upp utan kamp om bara hennes motståndare kunde ge sig till känna.

I den avslutande delen av Motståndstrilogin tätnar intrigen runt Sara. När ingenting finns kvar att förlora måste Sara agera med övertygelse och mod. Den lilla människan får aldrig ge upp kampen mot den makt som går över lik för att bevara sina intressen.Författare: Louise Boije af Gennäs
Titlel: Verkanseld
Utgiven av: Bookmark
ISBN:9789188545756
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Lyssna: Storytel - Författaruppläsning

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar