måndag 9 september 2019

Tänkvärd bok om tacksamhet - Tacksamhet - Kristin Kaspersen


En bok, men inte vilken bok som helst. En bok som berör på så många olika plan så det nästan blir svårt att sätt ord på de olika känslor som kommer till mig.


Den berör något som är så viktigt i livet, vikten av att inte inte fokusera på fel saker, som att inte fasta och fokusera på energitjuvar utan vända det till positiva saker som i stället boostar oss.
Att se det vackra omkring oss, stanna upp och vara tacksam för allt det fina livet har att ge.
I boken ger Kristin så många fina exempel med både texter och vackra bilder. Det är en bok att återkomma till igen och igen. Att ta fram när man känner sig lite låg för att återigen få den där extra kicken för att kunna det positiva som finns i livet.


Jag är lycklig över att min kropp leder mig dit jag finner energi. Jag är lycklig över att jag är modig att spegla vad som sker. Jag är tacksam för att glädjen finns där, den finns där på riktigt. Även om den pausat en stund.(s.150)

Mitt omdöme: En varm bok som ger energi, livsglädje och som jag återkommer till med jämna mellanrum för att boosta mig själv.


Den tacksamma vägen till mer styrka och glädje i vardagen

För några år sedan började den folkkära tv-profilen och författaren Kristin Kaspersen träna på att vända de negativa tankar, som ibland kom, till positiva. I inspirerande inlägg på Instagram berättade hon om hur känslan av tacksamhet i vardagen fick henne att må bättre och känna sig ännu lyckligare och starkare. Gensvaret från läsarna kom direkt.

När mamma Barbro, ”Lill-Babs”, gick bort överöstes hon av fina berättelser. I dem fann hon tröst och tacksamheten blev tillslut större än saknaden och stärkte henne i sorgen.

I boken Tacksamhet varvas personliga texter och berättelser med Kristins egna vackra fotografier. Kristin väjer inte för svåra ämnen som sorg och saknad, men boken handlar lika mycket om kärlek och glädje och inspirerar läsaren att själv träna sig i att känna tacksamhet i det stora och det lilla.


Stort tack till Kristin och till Harper Collins för att jag fick läsa 💓

Författare: Kristin Kaspersen
Titlel: Tacksamhet
Utgiven av: Harper Collins
ISBN: 9789150943580
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus


Ibland kan saker ställa sig i vägen för ljuset
och skapa mörka skuggor.
Antingen flyttar vi oss så vi ser förbi hindret.
Eller så flyttar vi hindret åt sidan med hjälp av tankarna.
Oavsett vilket så är ljuset där.
Vad lägger du fokus på?
Ljuset eller det som står i vägen? (s.65)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar