torsdag 12 september 2019

En av de bästa feelgoodböcker jag läst - Mormor på rymmen - Kaj BranzellJamen hallå!!! Missa inte den här pärlan, en helt magisk feelgoodbok.

Det här är en helt underhållande roman, en sådan där som man myser till och där leendet konstant finns på läpparna.
Den underbara Anna –Lisa 76 år, som vågar göra revolt mot sin dotter och ta kontroll över sitt liv genom att helt sonika dra till Spannien. Hon löser en enkel biljett och utmanar livet.

Historien tar oss med på en hel del märkliga strapatser, vi får möta spänning såväl som romantik. Och insikten som jag får som läsare är att det aldrig är försent att njuta av livet, oavsett ålder.
Författarens sätt att beskriva känslor och att förälskelse är förälskelse oavsett hur gammal man är magisk.

Person- och miljöbeskrivningarna är så levandgjorda så det blir som en film som rullar när jag läser, det gillar jag. Boken har ett bra driv med fartfyllda inslag och den lilla oväntade tvisten på slutet ger extra poäng.

Jag hoppas jag blir en Anna – Lisa, som vågar leva fullt ut när jag blir 76 år.

Mitt omdöme: En oerhört charmig och underhållande feelgoodbok, med en fartfylld berättelse om att det aldrig är för sent. Våga leva fullt ut.
Feelgood när den är som absolut bäst, en äkta pärla!
Stort extra plus är bokomslaget som jag verkligen älskar.
Från förlagets sida
Snart sjuttiosjuåriga Anna-Lisa hade inte en tanke på att varken flytta till Spanien eller bli kär. Hon ville ju bara följa med till barnbarnet i Thailand!

När dottern vägrar låta Anna-Lisa följa med till Thailand för att fira jul, inser hon att det är dags att kasta av sig sin dotters strama tyglar en gång för alla. I vredesmod bokar hon en resa till spanska Torrevieja. Utan att meddela familjen, och utan att köpa någon returbiljett.

Livet i solen blir dock inte riktigt så idylliskt som Anna-Lisa hoppats. Det visar sig snart att paradiset gömmer på oväntade faror och vistelsen i Spanien förvandlas till ett hisnande äventyr. Men med hjälp av nya vänner, hemlösa hunden Romeo och en ny tro på sig själv, tar Anna-Lisa sig an de mest dramatiska situationer.

En fartfylld och hjärtlig feelgoodroman om att livet faktiskt kan börja i sjuttioårsåldern.


Tack till Stellarförlag, Idusförlag och till Kaj att jag fått nöjet att läsa denna underbara bok!!!

Författare: Kaj Branzell
Titlel:Mormor på rymmen
Utgiven avStellarförlag, idusförlag

ISBN:9789188981004
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris
Storytel: Uppläsare: Anna Godenius 
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar