lördag 20 februari 2021

Till mina torskar, Mitt liv på Berlins sexklubbar - Hanna Widerstedt, Leon MiltonEn sorglig och utelämnande berättelse om en tjej som hamnade väldigt galet i livet. Självklart är det en förfärlig berättelse och jag önskar ingen ska behöva uppleva detta elände och det vore bra om detta skit med sexköp kunde få ett slut.


Dock har jag svårt att hitta fokus när jag läser, jag kan tycka att boken är lite rörig och hoppig. 

Bokens handling
För att glömma vad alla tycker om henne, hennes blogg och den fejkade relationen med influencern Jockiboi lämnar Hanna Widerstedt Sverige. Hon flyttar till Berlin för att bli konstnär. Det visar sig vara mycket svårare än hon trott. Hon söker extrajobb, men får nej överallt eftersom hon inte kan tyska.

I staden kryllar det av strippbarer och bordeller, en kvälls dansande på en klubb leder till att hon senare börjar sälja sex. Det är ett steg in i en värld som är svår att ta sig ur. Hon hamnar i destruktiva relationer, blir gravid och tvingas göra abort.

Hanna varken dricker eller drogar. Istället blir hon shoppingberoende, hetsäter och tar milslånga promenader för att straffa sig själv. När lättklädda bilder och rykten når Sverige vågar hon inte återvända hem utan börjar skära sig själv och planerar att ta sitt liv.

Öppenhjärtigt berättar Hanna om kallhamrade hallickar, eskortresor med kändisar och smutsiga bordeller med torskar som tycker det är lika odramatiskt att köpa sex som att äta hamburgare. Till mina torskar är också en berättelse om en förlorad barndom och om kärleken till kaninen Ester, som blir ett substitut för det barn Hanna pressades att ta bort.

HANNA WIDERSTEDT blev känd som kontroversiell bloggare och Big Brother-deltagare. Efter att i många år försörjt sig på att sälja sex i Berlin lyckades hon nyligen ta sig loss och hem till Sverige för att starta ett nytt liv som konstnär.

Titel: Till mina torskar, Mitt liv på Berlins sexklubbar
Författare: Hanna Widerstedt, Leon Milton
Förlag: lindochco
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig 
Storytel - Ella Schartner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar