lördag 13 februari 2021

Snöängeln - Anki Edvinsson


Mina tankar

Intrigen i sig fungerar rätt bra och är rätt smart men tyvärr tycker jag att innehållet dels är så likt många andra i samma genre. Vi bjuds på lite väl många tillfälligheter som blir lite väl tillrättalagda och som jag tycker får ta lite för mycket plats i boken. Men till slut knyts säcken ändå samman om än på för mig ett lite väl krystat sätt. 

Men vill du läsa en hyfsat spännande och underhållande deckare som dessutom är så där lättläst med ett språk som flyter på då rekommenderar jag dig att läsa Snöängeln, en serie som utspelar sig i Umeå. 

Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen är huvudkaraktärerna i den här serien och jag ser fram emot att följa dem framöver. Bokens handling
En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. De tre tragiska händelserna verkar först inte kopplade till varandra. Men Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen börjar se tecken på att allt hänger samman. Den gemensamma nämnaren stavas narkotika.
Medan vintern har ett fast grepp om Umeå och snötäcket växer allt högre, kämpar Per och Charlotte mot klockan. De måste ta reda på vem som är ansvarig för tragedierna som drabbat och fortsätter att drabba staden, och de måste till varje pris hitta den försvunna flickan - innan det är för sent.

Snöängeln är en spännande, tempofylld och uppslukande kriminalroman. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg är på många sätt varandras motsatser, men tillsammans bildar de ett oslagbart team.

Tack Norstedts förlag och Anki för att jag fick läsa och tycka

Författare: Anki Edvinsson
Titlel: Snöängeln
Utgiven av: Norstedts förlag
Omdöme: ⛄⛄⛄+

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Maria Lyckow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar