tisdag 23 februari 2021

Nu ska vi prata kalas & Nu ska vi prata förskola - Embla Sue Panova & Jessika Linde BrundinJag har fått chansen från Speja förlag att läsa och tycka till om två fantastiska böcker.
De ingår i en serie som heter "Nu ska vi Prata"  och som vänder sig till åldern 0 -3 år. 


I den unika bokserien Nu ska vi prata! står barnets språkinlärning i fokus. Både det talade och det tecknade språket. Barnens språkhjälte Poff visar hur de viktigaste och vanligaste orden tecknas med hjälp av stödtecken.

Böckerna är framtagna i samarbete med talpedagog och orden är noga utvalda för att passa det lilla barnets språkinlärning.
Utöver att de är pedagogisk så har de fina och berättande bilder av Moa Graaf och fin text av Embla Sue Panova & Jessika Linde Brundin 

  

Mina tankar 

 här böckerna har ett fint pedagogiskt upplägg. De berör ämnen som är viktiga för små barn och ord som är på en bra nivå för åldersgruppen de vänder sig till.
Det är lagom med text och bilderna är i sig väldigt tydliga och berättande.
Jag gillar Poff som är med och förklarar och visar hur orden tecknas. Suveränt.  

  

Boken avslutas med bra och tydlig information vad som menas med med teckenstöd. Sist men inte minst finns det fantastiska och tydliga bilder samt instruktioner för hur du tecknar olika ord från boken. 

Titta på bilderna och lär er teckna tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar