söndag 14 februari 2021

Utloggad - Lilly Emme


En härlig och skojig bok men som dessutom utöver humor även har ett djupare budskap som är värt att fundera över.

Utloggad beskriver även om hur det är att leva med en dröm om att bli författare men utan den stora tilltron till sin förmåga. Hur det kan påverka beslut som tas och som kan få ödesdigra konsekvenser.

Den här boken tar upp den stora frågan som idag utgör mångas dilemma, måste man ständigt vara uppkopplade och inloggade överallt?
Är det Ok att logga ut?

Utloggad handlar också om vad man gör när en vän mår dåligt och om man kan förlåta vad som helst.
En bok som är skriven på ett lättsamt sätt och med ett fint flöde, trevliga miljö och personbeskrivningar. 

Härlig feelgood med både humor och djup.

Det här är del 1 i en ny Feelgood-serie som heter Skrivsystrar  och jag ser 
verkligen fram emot att få fortsätta att följa de fyra tjejerna. Den rekommenderas varmt. 

Skrivsystrar handlar om de fyra vännerna Katie, Jade, Amanda och Emma. De är alla i trettioårsåldern och träffades när de läste litteraturvetskap på universitetet i Hull. Efter examen flyttade alla till London där de lever författardrömmen, som är allt annat än rosenskimrande hela tiden.

Bokens handling

Så länge trettioåriga Katie O Farrell kan minnas har hon drömt om att bli författare. Katie och hennes tre väninnor bildade kvartetten Skrivsystrar när de möttes på universitetet i Hull. De avgav då ett löfte: ingen av dem får ge upp skrivandet förrän alla fyra är utgivna författare. Katie samlar refuseringar på hög medan vännernas karriärer pekar spikrakt uppåt. Självförtroendet sviktar samtidigt som väninnornas hets på sociala medier blir allt mer intensiv.

När Katie plötsligt råkar skicka ett mail till fel person, tar det hus i helsike. Katie bestämmer sig för att logga ut från världen den digitala liksom världen utanför dörren. Först när mobilen tystnar får hon äntligen tid att fundera på om det är värt att göra vad som helst för att nå sina drömmar. Hon lovar sig själv att aldrig mer skriva ett ord. Men vad ska hon göra med den där hemliga berättelsen som pockat på att bli berättad ända sedan hon var liten?

Författare: Lilly Emme
Titlel: Utloggad
Utgiven avHistoriskamedia
Omdöme: 4 📕📕📕📕
Finns hos

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Frida Hallgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar