måndag 8 februari 2021

Nästan bra på livet - Conny Palmkvist


En bok som beskriver och berättar om så mycket kärlek. Det är en vacker bok skriven till en mycket älskad dotter. En dotter som till följd av förlossningskomplikationer visar sig vara autistisk. Conny sätt att berätta helt ärligt och öppet om familjens liv går rakt in i hjärtat och man kan riktigt ta på hans värme och kärlek.

Jag instämmer helt i den här recensionen om boken.

“Nästan bra på livet är inte bara en självbiografisk utan också en ytterst självutlämnande skildring om en pappas förhållande till en annorlunda dotter. Den berör mig verkligen i mitt innersta, inte minst som en direkt följd av intensiteten i det utsökt vackra språket.”
/ Norra Skåne

Om boken
När Lova föds är hon varmt efterlängtad. Samtidigt är hennes pappa Conny livrädd för att inte räcka till som far och oroar sig för att inte kunna ge dottern den trygghet hon behöver.

Vid förlossningen drabbas Lovas mamma av allvarliga förlossningskomplikationer och under några dagar står han helt ensam med den nyfödda. Lova är hans ansvar och bandet som skapas mellan dem är starkare än alla ord.

Men efter den första tiden hemma smyger sig en oro in i deras liv. Varför är det så svårt att få kontakt med dottern? Utvecklas hon verkligen som alla andra barn? Och hur gör man för att nå fram till ett barn som lever i en helt egen värld? När vardagen blir allt svårare att tackla, glider Conny och dottern ifrån varandra. Källa: 
Nästan bra på livet — Conny Palmkvist

Tack Bazar för att jag fått läsa 

Författare: Conny Palmqvist
Titlel: Nästan bra på livet
Utgiven avBazar förlag
Finns hos
Bokus & Adlibris

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig 
Storytel - Björn Wahlberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar