söndag 7 februari 2021

De sista barnen på jorden och midnattsklingan - Max Brallier


Här bjuds vi på explosivt och snabbt tempo. Jag gillar de extrema och coola illustrationerna trots att de är i svartvitt.
Följ med på vilda och helt galna upptåg som håller ett tempo så man nästan baxnar.
Boken är skriven på ett språk som passar till åldern och det flyter på bra. Kapitlen är lagom långa som högläsningsbok men även när barnet kommit upp i bokslukaråldern. 

Det här är den 5 fristående boken i serien men för mig är det den första jag läser och jag gillar den.
Spännande, rolig och lättläst
Du kan även se den här serien på Netflix.
  

Handling

De sista barnen på jorden är tillbaka i den femte delen i succéserien - och återigen måste de ta upp kampen mot ondskan.

Jack och hans kompisar har överlevt sin första vinter efter Monsterapokalypsen. Det var ingen lätt match, men trots det har de inget emot att ta sig an nya, otäcka monster. När Jack upptäcker att hans trogna vapen, Skäraren från Louisville, har fått utomjordiska krafter börjar han träna stenhårt för att lära sig alla tricks en monsterdräpare kan behöva.

Kompisarna har så fullt upp med att slåss mot zombier och fly från lianmonster (och spela en och annan omgång tv-spel) att de inte märker att något är fel med Dirk. Varje gång en zombie är i närheten blir han minst sagt skum ... Och som vanligt dyker en ny fiende snart upp i stan. Kan Jack, June, Quint och Dirk rädda sig själva och världen från ondskan ännu en gång?

Tack HarperCollins för recex.

Författare: Max Brallier 
Titlel: De sista barnen på jorden och midnattsklingan 
Utgiven av HarperCollins
Ålder: 9 - 12 år
Omdöme: 4 💥💥💥💥
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar