onsdag 3 februari 2021

Priset - Anneli Fichtelius

Mina tankar
En spännande historia som får mig att tänka till, den är högaktuell och lite scarry.
Anneli har i den här berättelsen lyckas lyfta samhällsaktuella ämnen men på ett riktigt bra sätt. Du möter spännande karaktärer och deras tankar, ångest och handlingar.

Om boken 
När kollegorna och bästa vännerna Helen Hymes och Ewa Atkins tilldelas Nobelpriset för sin kontroversiella forskning inom etnisk mångfald uppstår en mediastorm. Kritiska röster höjs, de hängs ut i pressen och utsätts för grova hot. Trots det drar de, tillsammans med andra nobelpristagande team, igång projektet Local Living. Målet är att identifiera säkra zoner, utom räckhåll för skenande naturkatastrofer, klimatförändringar och psykopatiska, makttörstiga ledare. En tillflyktsort för människor som är villiga att offra bekvämlighet och moderniteter för en chans att få se sina barn och barnbarn växa upp i en tryggare värld.
Projektet blir starten på en omvälvande resa. Helen, som alltid satt karriären före äktenskapet, tvingas omvärdera sina livsval medan Ewa, som kämpar för att hitta fotfästet efter en dramatisk skilsmässa, börjar ifrågasätta vännens lojalitet.

Vilket pris är de själva villiga att betala för trygghet när världen faller sönder? Och hur mycket är Helen beredd att offra för att följa sitt hjärta? Källa Alltomleksand.se

Mina tankar: en Spännade historia som får mig att tänka till, den är högaktuell och lite scarry.

Anneli har i den här berättelsen lyckas lyfta samhällsaktuella ämnen men på ett riktigt bra sätt. Du möter spännande karaktärer och deras tankar, ångest och handlingar.

Tack för recensionsex.
Författare: Anneli Fichtelius
Titel: Priset
Förlag: Ordberoendeforlag
Omdöme:3+ 💪💪💪
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Charlotta Jonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar