tisdag 16 februari 2021

Mästaren - Anna Ihren


Mästaren är den tredje fristående delen i Jubileumsserien som speglar de utmaningar Göteborg står inför när staden fyller 400 år, 2021. Nattvakten är den första delen och Maskmakaren den andra.
En bok som bjuder på många starka karaktärer. Dessutom skildrar Anna dem samt miljöerna på ett trevligt sätt. Det är en välskriven, snäll och snabbläst deckare men som tyvärr inte når hela vägen för att jag ska ge den toppbetyg. För mig är det lite väl tvära och snabba kast än hit och än dit och det kan ibland kännas lite väl rörigt för min smak. Men trots det är boken väl värd att läsas och jag rekommenderar hela serien för dig som älskar deckare som inte är så hiskeligt våldsamma.


  
Bokens handling
Ännu ett mord skakar Göteborg och spåren leder ända till 80-talets Berlin.

Högst upp på taket till Göteborgs första skyskrapa hittas byggmästaren Ernst Rosbäck död. Bygget är ett prestigeprojekt för den snart 400 år gamla staden och poliskommissarie Dennis Wilhelmson och hans kollegor har nu allas ögon på sig. Inte minst politikernas, som pressar dem att lösa mordet. Byggmästarens barnbarn, fjorton år gamla Nadja, är dessutom försvunnen sedan flera månader tillbaka och polisen har ännu inte hittat några spår efter henne. 

Sandra Haraldsson är tillbaka på arbetet efter en lång sjukskrivning. Hon är utbränd sedan de fruktansvärda händelserna i den gamla källaren på mentalsjukhuset Sankt Jörgen. Sandra kämpar mot tröttheten och tårarna som hela tiden tränger sig på. Hennes chef Camilla Stålberg är minst sagt splittrad eftersom hon och flickvännen Cleuda har allvarliga problem i relationen och det påverkar alla som kommer i chefens väg. 

Vem mördade byggmästaren och varför? Utredningen står stilla, men så får polisen upp ett spår som leder till Berlin och gruppen Alphavilles gamla låtar från 1984. Men deras framsteg stoppas snart av virussjukdomen Corona, som härjar skoningslöst i Europa.

Tack Anna och LBförlag  för recex.
Författare: Anna Ihrén
Titlel: Mästaren 
Utgiven av: LBförlag
Betyg: 3🌟🌟🌟

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar