måndag 15 februari 2021

Döden som vakar - Anne - Marie Schjetlein

 


En snabbläst och hyfsat spännande bok med korta kapitel och med bra driv. 
Jag kan tycka att historierna är lika mycket ett relationsdrama om familjerelationer där mörka och gåtfulla hemligheter ligger i periferin och skvalpar som en spänningsroman med ond bråd död och en hel del dramatik invävt. 

En bok som har undertoner av att något hotfullt och skrämmande ska hända. Hela tiden ligger det och darrar i luften att något fasansfullt kommer att ske. Något är förfärligt fel.
 
Det här är böcker som utspelar sig i sjukhusmiljö men även runt händelser som sker i Andreas liv.
Mitt tips! Läs dem i rätt ordning då man följer personernas liv och jag rekommenderar böckerna till alla som tycker om lättlästa svenska kriminalromaner.


Bokens handling

ANDREAS, STINA OCH BARNEN är lyckliga i sin stora bonus-familj och njuter av tillvaron med bebisen Julia. Men för Andreas tar arbetet på sjukhuset ut sin rätt. Personalen är slutkörd och stressen hotar kvaliteten på vården. Andreas oroar sig även för en av sina svårt sjuka patienter som har sin pappa vid sin sida dag som natt. När hon äntligen vaknar upp ur koman är pappan som bortblåst och patienten hävdar att hennes föräldrar är omkomna sedan länge.

Hemma börjar Stina känna sig rastlös. Hon vill vara mer än fembarnsmamma och bestämmer sig för att ta tag i sina gamla frisördrömmar. Nu behöver hon och Andreas anpassa sig till en ny vardag om inte familjelyckan ska hotas. Samtidigt oroar sig vännen Lena för sin frånvarande man. Andreas kan inte släppa mysteriet med den försvunne pappan, och upptäcker snart liknande fall runt om i Sverige. Vem är han och varför utgav han sig för att vara patientens närmaste anhörig? När Andreas börjar lägga ett pussel framträder en bild av det mest förbjudna.

Tidigare böcker i serien

Författare: Anne - Marie Schjetlein
Titlel: Döden som vakar
Utgiven avBokfabriken
Betyg: 3 🌟🌟🌟


Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel: Katarina Ewerlöf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar