torsdag 15 oktober 2020

Kära hjärtat, varför han - Frida J Nilsson

Mina tankar

En oerhört viktig bok som jag uppmanar alla att läsa. Den har ett budskap som egentligen inte borde behövas men som vi alla vet behövs. Tveka inte att fråga någon som du misstänker är utsatt. Det kan rädda liv.

Den här boken berör och det är mycket känslor i mig som snurrar runt när jag läser den. Vet du? Våldet börjar långt före slagen. Se upp när du ser dessa tendenser hos en ny partner.


  • Kontrollbehov
  • Bekräftelsebehov
  • Otrohet
  • Sexuella och icke sexuella kränkningar.
  • Våld
  • Trakasserier av olika typer
  • Nervärdering av dig

Boken bygger på ett flertal verklighetsbaserade berättelser från både kvinnor och män. För vi får inte glömma att även män kan bli utsatta för dett även om det mestadels är kvinnor som blir psykiskt och fysiskt misshandlad.
Vi får även läsa om Fridas egna erfarenheter och hon ger många tips på hur man kan tänka om man hamnar i ett sådant här destruktivt förhållande.
Kom ihåg!!!! Be om hjälp, det finns alltid människor omkring dig som vill ditt bästa. Rekommenderar att ni läser den här boken.
Jag hade kanske inte haft han i titeln, kanske hen eftersom det faktiskt inte drabbar bara kvinnor. 
Det enda jag har emot boken är att den blev lite väl babblig och lite många berättelser ur verkligheten. Jag hade uppskattat att få lite mer forskning och mer faktabaserad text.


Om boken

Jag har levt i våld i alla mina relationer. Där han psykiskt och fysiskt misshandlat mig, kontrollerat mig, straffat mig, manipulerat mig, kränkt och trakasserat mig.Han med ett stort bekräftelsebehov som ständigt är otrogen mot mig.
Vem ska jag våga berätta det för. Vad min partner gör mot mig bakom stängda dörrar, när ingen annan ser på.
Därför har jag skrivit denna bok för att jag vill hjälpa andra som är eller som kommer att hamna i destruktiva förhållanden.
Då jag vill stoppa våld i nära relationer och rädda liv. För det kan hända vem som helst.

Tack Frida för att jag fick läsa din bok. 

Författare: Frida J Nilsson
Titel: Kära hjärtat, varför han?
Omdöme: 💜💜💜
Finns hos: 
Bokus Adlibris 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar