tisdag 6 oktober 2020

En fallen man - Håkan Lindgren


Det här är en mycket annorlunda berättelse, den är klurig och vi får många olika vändningar som är helt oväntade. Klart man blir nyfiken på hur fortsättningen ska bli när man direkt kastas in i handlingen. Såklart man vill veta, Varför? Vem? och jag lovar det kommer vara frågor som återkommer under hela boken. 
Tyckte nog att historien emellanåt tappade farten och det gjorde att jag inte riktigt kom överens med den. Tyvärr vet jag inte riktigt vad det var jag saknade, kan inte riktigt sätta fingret på det.Handling
Oscar hamnar i koma efter ett fall från sjätte våningen på hotellet där han jobbar. När han vaknar upp på sjukhuset inser han att han inte alls är vaken – åtminstone inte utåt sett. Alla tror att han är djupt försjunken i koma, han kan varken röra sig eller tala. Men han hör allt som pågår omkring honom. Alla beklaganden och bekännelser från besökarna som dyker upp i sjukrummet. Snart börjar han ana att fallet kanske inte alls var en olycka. Visst har han inte varit Guds bästa barn, men det innebär väl inte att någon skulle vilja döda honom? Han förstår att polisen har lagt ner utredningen, men hans syster Kitty är fast besluten att ta reda på vad som verkligen hänt Oscar.

En fallen man är en nervkittlande roman som utspelar sig både ”inom lyckta dörrar” och utanför dem.

Tack för recex.

Titel: En fallen man
Författare: Håkan Lindgren
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 3 🌟🌟
🌟
Adlibris, Bokus & Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel:  Anders Öjebo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar