onsdag 21 oktober 2020

Skytten - Jonas MoströmSkytten är den sjätte fristående delen om Kommissarie Johan Axberg och psykiatriker Nathalie Svensson som liksom Jonas tidigare böcker i serien är läsvärd. Dock tycker jag att du ska läsa dem i rätt ordning då storyn kretsar kring samma personer.


Det här en riktig bladvändare som erbjuder dig spänning, mord, intriger och jakt på en mördare. Jonas planterar ut olika spår som gör att man funderar både en och två gånger på vem? och Varför?
Slutet är som sig bör i en bra deckare oförutsägbart. Bra!
Vissa svackor i drivet kan jag uppleva och kanske lite väl detaljerade beskrivningar här och där vilket jag tror gör att boken tappar farten. Men som sagt, jag gillar hela serien och rekommenderar den varmt.
Visst skulle den här serien bli en perfekt Tv serie?

  • Himlen är alltid högre ( 2014)
  • Dominodöden ( 2015)
  • Midnattsflickor (2016)
  • Trogen intill döden ( 2017)
  • Skuggorna ruva ( 2018)
  • Skytten (2019)
 
Handling

Efter ett restaurangbesök en grådaskig marskväll i Uppsala svänger och kommissarie Johan Axberg förbi sjukhuset, där Nathalies mamma är inlagd. Utanför entrén blir de vittnen till hur transplantationskirurg Isabella Falk kallblodigt skjuts till döds av en person i rånarluva.

För en kort sekund möter Johan den maskerade skyttens hatiska blick och medan Nathalie försöker rädda kollegans liv tar Johan upp jakten på skytten.

När det visar sig att en av Nathalies farligaste patienter har hotat Isabella Falk ber Uppsalapolisen både Nathalie och Johan om hjälp med fallet.

Ligger motivet i Isabella Falks privatliv eller är det ett av stadens kriminella gäng som hämnats för en misslyckad operation där en av deras ledare dog? Kanske finns det en koppling till kirurgens många Thailandsresor?


Författare: Jonas Moström
Titlel: Skytten

Utgiven av:  Lind & Co
Omdöme: 💜💜💜💜
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Marie RichardsonInga kommentarer:

Skicka en kommentar