fredag 23 oktober 2020

Tilly och bokvandrarna , Den magiska bokhandeln - Anna James


På bokens baksida kan man läsa,
"Visste du att det finns bokvandrare, människor som kan ta sig in i böckernas förtrollade värld? Det gjorde inte Tilly - förrän hon en dag möter en av sina favoritkaraktärer i familjens bokhandel och dras med in i berättelsen..."

Tjoff där var jag såld. Kan det bli annat än bra?
Vilken underbar, magisk och spännande värld vi får följa med i. Med en passande text till den här genren och med de härliga illustrationerna, av Paola Escobar gör att man sveps med och känner sig som en hemlig gäst i den mysiga bokhandeln.

Den är så charmig och bland det mysigaste och mest magiska jag läst på länge, jag tokälskar den. Jag är helt uppslukad på det sätt som Anna har lyckats med bedriften att beskriva hur Tilly träffar olika bokkaraktärer, som Alice i underlandet och Anne på Grönkulla.
Miljöbeskrivningar och personporträtteringarna är likaså fulländade.
Hoppas på film av den här berättelsen. Jag kommer sitta på första parkett.

Vill du mysa med barn som högläsningsbok eller vill du bara grotta ner dig i med en kopp choklad och läsa en riktigt feelgood då ska du genast skaffa dig den här boken.Om boken
Följ med på ett magiskt äventyr i böckernas värld. Elvaåriga Tilly tillbringar större delen av sina dagar i sina morföräldrars bokhandel. Ända sedan hennes mamma försvann spårlöst är det i böckernas värld som Tilly har funnit tröst. Men en dag blir alla äventyr hon läst om plötsligt mer verkliga än hon trodde var möjligt. När två av Tillys favoritkaraktärer - Anne på Grönkulla och Alice i Underlandet - dyker upp i butiken livs levande inser hon att hon har förmågan att följa med dem in i deras berättelser. Hon är en bokvandrare - och kanske kan det hjälpa henne att lösa mysteriet med vad som hänt med hennes mamma? Men alla som gillar att läsa böcker vet att faran kan vänta på nästa sida ...

Tilly och bokvandrarna är första delen i den nya, kritikerrosade serien om Den magiska bokhandeln - perfekt läsning för alla som tycker om äventyr, magi och berättelser med brittisk Harry Potter-stämning. Illustrerad med ljuvliga svartvita bilder!

Tack Harper children för läsex
Författare: Anna James
Titlel: Tilly och bokvandrarna , Den magiska bokhandeln
Ålder: 9 - 12 år 
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel
Mimmi Kandler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar