söndag 25 oktober 2020

Lite död runt ögonen - David Ärlemalm


En mycket gripande och tänkvärd bok som inte borde lämnar någon oberörd. Jag sträckläste den och för mig var det stört omöjligt att ens tänka tanken att lägga den ifrån mig förrän jag fått veta hur det skulle sluta för Arto och hans lilla Bodil.
Visst har Arto det tufft och visst är väl alla beslut inte helt genomtänkta men han visar en enorm kämpaglöd och en massiv kärlek till sin dotter. Han är beredd på att nästan göra vad som helst för henne.  

Det är en väldigt gripande bok som går rakt in i hjärtat och där kommer den nog att stanna ett tag. Jag blev rörd och berörd. Läs den det är en lysande debut av David.

Om boken
En gripande bladvändare från Stockholms skuggsida, en kärlekshistoria mellan två föräldrar, en levande och en död, och deras barn. När Sofia dör av en överdos lämnar Arto livet som missbrukare för att försöka skapa en tillvaro för sig själv och dottern Bodil. Då han anklagas för att sälja droger och får sparken från den skola där han arbetar i köket, pressas han att ordna pengar på de sätt han känner sedan gammalt. Under senhöstens nätter tvingas Arto allt längre in i en värld av lögner, brott och våld när han försöker rädda sig själv och sin dotter. "Lite död runt ögonen" är en rå och ömsint skildring av ett Stockholm som vi sällan får läsa om.

Författare: David Ärlemalm
Titlel: Lite död runt ögonen
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Omdöme: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Niklas Engdahl

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar