lördag 31 augusti 2019

Planeten Frank - David Yoon


Tack bonniercarlsen för att jag fått förhandsläsa  💓
Boksläpp 12/9 -  2019

Trots att den här boken går under genren skönlitteratur barn och ungdom: kärlek och relationer, så skriker jag ut LÄS DEN !!!!!
Jag bara älska den... hur jag än försöker mig på att beskriva varför så tar det stopp...
Den är... kul...annorlunda...charmig...knäpp men alldeles underbar.

En historia om två vänner, som på grund av föräldrarnas motstånd till att dejta icke koreaner måste hitta en lösning. Det blir ett fejkat dejtingschema, klockrent eller? Det tror i alla fall Frank Li.

Man kan inte annat än älska det rappa språket som David skriver på och de härliga huvudkaraktärerna; Frank Li, Will Lee - men som numer heter Q och Joy Song.

Sammanfattning: En charmig, romantisk roman om den första kärleken och dess komplikationer och glädjeämnen men också om att våga vara ärlig, våga vara den man är.
Från förlagets sida
Frank Li går sista året i high school och är en ”Limbo”, hans ord för koreansk-amerikanska tjejer och killar som hamnar i glappet mellan sina föräldrars traditionella värderingar och den egna uppväxten i södra Kalifornien.

Hans föräldrar har en tydlig regel när det gäller dejting: träffa bara koreaner, vilket ska visa vara knepigt när Frank blir kär i Brit Means, som är smart, vacker – och vit. Franks Limbokompis, Joy Song, är i en liknande knipa, så de två ingår en pakt: De ska låtsas att de dejtar varandra så att deras föräldrar lämnar dem ifred. 

Till en början tycker Frank att det är en oslagbar plan, men snart börjar han undra om hans fejk-dejting-idé verkligen är så bra och om han någonsin har förstått det här med kärlek, eller sig själv, över huvud taget. 

Författare: David Yoon 
Titlel: Planeten Frank
Utgiven avbonniercarlsen
ISBN9789178032235
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hosInga kommentarer:

Skicka en kommentar