onsdag 26 oktober 2022

Svinakungen - Bettina Bieberstein Lee

Tredje delen i serien om Hanna AxelsdotterJournalisten Hanna Axelsdotter har fått ett vistelsestipendium och tillbringar sommaren i ett fiskartorp på gården Grimstanäs i Sörmlands skärgård. 
Äntligen ska hon få tid att komma igång med sitt skrivprojekt och gå till botten med vem hennes biologiska pappa egentligen är. 

Men snart dras hennes uppmärksamhet alltmer till paret som äger gården och deras femtonårige son, Elias. Erika och Frank har tagit över gården efter Erikas far, som fortfarande bor kvar i en stuga på fastigheten. Önskan med flytten var en nystart – Elias behövde komma bort från mobbarna i Nynäshamn och föräldrarna drömmer om att sälja vildsvinssafari till utländska turister. Men inte alla ser positivt på att just Erika har fått överta gården och grannarna protesterar mot att vildsvinsstammen förstör markerna.

När en ung jaktledare, Freja, flyttar in på gården fattar Frank tycke för henne – och problemen hopar sig allt mer. Ända till den dag då Hanna hittar Elias livlös utomhus. Vad har egentligen hänt honom?

Återigen bjuder Bettina på en otroligt spännande psykologisk berättelse. Den kryper in under skinnet och man måste bara läsa lite till för att få veta, varför? Vem? 
Dock hade jag precis som i tidigare bok  Tigeröga  svårt att komma in i historien och som tur var kom jag ihåg att det var så i den boken. Därför fortsatte jag läsa och det ångrar jag inte. Kapitlen är korta och har ett bra driv. Med Bettinas målande språk känns det som om jag är med där ute i skogen bland vatten och vildsvin. Ganska läskigt faktiskt. Lysande!

Författare: Bettina Bieberstein Lee
Titel: Svinakungen
Ljudbok: Nina Haber 
Förlag: Wapi
Omdöme: 4 🌟🌟🌟🌟

Bokus
Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar