lördag 1 oktober 2022

Döden runt hörnet - Lotta Luxenburg


Det är vår och i den fashionabla lilla second hand-butiken i närheten av Karlaplan kämpar Vanessa på med att etablera sig efter att lite snöpligt och mot sin vilja fått sluta med sitt castingjobb inom tv-världen. Hennes något excentriska familj och den fyrbenta byrackan Napoleon både hjälper och stjälper henne i arbetet i butiken, men intentionerna är, åtminstone för det mesta, goda.
Högst oväntat dyker det upp ett intressant castinguppdrag som Vanessa tar sig an. Plötsligt får hon det riktigt hett om öronen när hon ska försöka jonglera två jobb, familj, ett ex hon kanske, kanske inte har känslor för samt ett visst pirr som infinner sig när hon tänker på polismannen Henrik, som hon träffade i Döden i röd klänning, den första boken i serien. Som om inte det vore nog lurar en mystisk kvinnan vid namn Juliette i bakgrunden, och både Vanessa själv och flera av hennes familjemedlemmar utsätts för stor fara.

Döden runt hörnet är den andra boken i Lotta Luxenburgs mysdeckarserie eller ska man kalla den för feelgood deckare om Vanessa Hurtig. En inte allt för blodig spänningsbok som gör att man orkar läsa sida upp och sida ner utan att känna ångest eller panik. Däremot bjuds på en hel del , men dock med en hel del humor, tjusiga second hand-kläder och härliga karaktärer.

Kanske tyckte jag att den var lite förutsägbar men det var helt ok och jag kände mig lugn i att veta ...
Läs del ett Döden i röd klänning först för bästa förståelse för boken då del två faktiskt bygger på den.

Titel: Döden runt hörnet
Författare: Lotta Luxenburg
Omdöme: 👗👗👗👗

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar