söndag 30 juni 2019

Tigeröga - Bettina Bieberstein Lee

Tack Bladh by Bladh och Janny Schyttberg för recexet!
En psykologisk spänningsroman om att fly mörkret inom oss. 

En spännande historia som berättas både ur Hannas och Esthers perspektiv både i nutid och i det förflutna. Författaren lyckas med detta på ett föredömligt sätt och det är aldrig några problem att hänga med i de olika tidsperspektiven.
Det är en psykologisk berättelse som får mig att känna visst obehag ibland och det är absolut inte självklart hur det ska sluta förrns precis i slutet. Alltså exakt som en bra story ska vara. 
Dock hade jag svårt att komma in i historien och det tog ett tag innan den grep tag om mig, men när den väl gjorde det så sträcklästa jag. Kapitlen är korta och rappa, och språket är målande och inspirerande och har det där som gör att den kryper in under skinnet på mig. Lysande!
Sammanfattningsvis: En stark nervkittlande psykologisk roman som man inte lägger ifrån sig förrns den är slut.

Handling
När journalisten Hanna Axelsdotter flyttar in i ett hyreshus mitt i centrala Stockholm är grannens dörr avspärrad med polistejp. Hanna, som hyser en hemlig fascination för våldsamma brott, börjar genast intressera sig för fallet. Strax visar det sig att grannen, den unga Esther, har anmälts försvunnen av sin pojkvän.Han blir dock snabbt misstänkt för att ha med hennes försvinnande att göra och anhålls.
I samma hus bor även Adrian, en ensam ung ”prepper” som ägnar sig åt onlinespel och att förbereda sig på jordens undergång. Han är fast övertygad om att Esther är i stor fara och att de är ämnade för varandra.

En kväll stöter Hanna ihop med en liten flicka, Zoe, som hon hittar gråtandes i farstun. Zoe visar sin ring med en vacker sten av tigeröga som hon tror är magisk. Men inte ens ringen kan trolla tillbaka hennes vän Esther, den enda vuxna människan hon litar på. Hanna blir alltmer förbryllad över att ingen verkar känna till något om Esthers liv, utom Zoe. 
Men både Hannas parhäst, filmfotografen Ramon, och polisen antyder att Esther kan ha försvunnit frivilligt och lägger allt mindre resurser på fallet. Hannas instinkt säger henne att något skaver och efter ett besök hos Esthers dementa mormor får hon en viktig ledtråd. När ytterligare en granne låter förstå att Esther kanske inte är den som man tror sig vara, bestämmer sig
Hanna för att lita på sin magkänsla och ge sig ut i jakten på att följa Esthers spår. Har alla förbisett att det kan finnas ett samband mellan Esthers dubbelliv och hennes försvinnande? Tigeröga är den andra, fristående delen med journalisten Hanna Axelsdotter.
Författare: Bettina Bieberstein Lee
Titlel: Tigeröga
Utgiven avbladhbybladh
ISBN:9789188429988
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟Finns hos
Bokus
Adlibris
Storytel: Uppläsare Nina Haber
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar