tisdag 11 oktober 2022

Av allt ont - Helen Stommel - Olsson


Barbara Hammar lever ett till synes balanserat liv. Rikt men inrutat. Utåt sett är hon en framgångsrik rättspsykiater, kallad underbarnet av sina kollegor på Rättsmedicinalverket. Själv har hon alltid känt sig mer som ett maskrosbarn, som brottas med ett inre kaos.

Så händer något som sätter tillvaron i gungning. Ett hastigt och oväntat dödsfall väcker minnen som Barbara jobbat hårt med att förtränga. Motvilligt tvingas hon tillbaka till uppväxten fylld av mörka hemligheter. Samtidigt landar en stor rättspsykiatrisk utredning på hennes bord. Ett fall som förbryllar från första stund. I smyg och helt utanför sina befogenheter som rättspsykiater börjar Barbara titta närmare på fallet. Sökandet efter sanningen för henne både närmare gåtans lösning och hennes eget förflutna.
Det här är Helens bästa bok hittills och då har de andra två varit superbra!
En bok som har allt en riktigt bra triller/ spänningsroman ska ha och att man är fast från första sidan säger egentligen allt. 
Den är tankeväckande och den behandlar ämnen som psykisk ohälsa, våldsbrott och ondska. Lägg därtill bra karaktärer och miljöer så blir det en riktig fullträff. 
Rättspsykiatrikern Barbara spelar i en egen division och hon lyfter verkligen hela boken. Jag vill ha mer Barbara nu!

Jag har sträckläst men även lyssnat och Mirja Turestedt läser fantastiskt bra.
Av allt ont är den första, fristående delen i serien om rättspsykiater Barbara Hammar.

Författare: Helen Stommel Olsson
Titel: Av allt ont
Förlag: bokforlagetpolaris
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar