fredag 14 oktober 2022

Då ödet bestämmer - Pernilla Lindroos


Maja är förkrossad. Hennes livs kärlek har lämnat henne. Bara så där. Hur är det ens möjligt? De var ju menade för varandra, i vart fall enligt astrologen Ann-Kristin. När Maja blir permitterad kan hon inte längre dämpa smärtan genom att dränka sig i jobb. Vad ska hon nu göra med sitt liv? Väninnan Sara utmanar henne att dejta tolv män, en ur varje stjärntecken. Med en astrologihandbok och en poängskala ska dejterna leda Maja till klarhet om vad hon vill och behöver.

Joanna växer upp i England under nittonhundratalets första år. Som sjuttonåring förväntas hon delta i Londons sällskapsliv för att hitta en lämplig make. Joanna har helt andra drömmar, sådana en kvinna inte kan väntas ha. Men hennes elake broder John och en tragedi kastar en tung skuldkänsla över Joanna. Ska hon våga följa sin dröm eller håller det förflutna henne tillbaka? Och är Harvey, mannen hon möter, verkligen någon hon kan lita på? 
"Då ödet bestämmer" är berättelsen om två unga kvinnor i olika tidsepoker men med samma val. De måste båda lista ut vad de vill göra med sina liv och vem de vill leva med. Det är en historia om skuld, val, drömmar och ödets kraft.


Jag rekomenderar dig att läsa del 1 först, När kärleken väljer för att komma in i sammanhanget. 
Pernilla växlar på ett mycket bra sätt mellan nutid och dåtid och de båda parallella historierna hänger väl ihop och man vill bara veta vad som ska ske i de båda världarna.
Språket är väl anpassat för genren och det flyter på bra. Det är härliga miljöer och karaktärerna känns äkta. En berättelse i ett stilla tempo med för den skull inte segt. 
En mysig feelgood.Författare: Pernilla Lindroos
Titel: När kärleken väljer del 2 
Förlag: Lava
Ljudbok: Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar