lördag 1 oktober 2022

Modellmamman : små storlekar och stora kärlekar - Veronica Larsson

Modell och mamma med hela världen däremellan
Emilia lever livet som fotomodell i New York när hon blir gravid och ställs inför ett ultimatum: karriär eller familj? Med bröstmjölkspumpen i handväskan flyger hon mellan blöjbyten i Sverige och internationella modelluppdrag på exotiska platser. Mellan det trygga äktenskapets fredagsmys och spännande flörtar på Manhattans exklusivaste cocktailpartyn.

Emilia vill vara en närvarande mamma, en tillgiven fru och en duktig dotter för sin sjuka pappa - samtidigt som hon drömmer om att lyckas i den krävande modevärlden. Det är alltså mycket som ska falla på plats, och snart hopar sig utmaningarna, både på hemmaplan och i karriären.

En berättelse som är inspirerad av författarens egna liv som internationell fotomodell och att samtidigt bli förälder. Veronica skriver med glimten i ögat, med humor men ända med en underton som är djupare. Hon vill förmedla att det viktigaste i livet är att våga vara den man är och stå upp för sina värderingar men samtidigt följa sina drömmar.  

Jag träffade Veronica på bokmässan och hon beskrev där att hon valt att inte mäta sina mått sig under slutet av sin karriär då hon själv anser att det är hets och vansinne. 
Det är en sund tanke som jag gillar hos henne. Men när jag sedan tittar på bokens omslag så tycker jag ändå att den signalerar andra saker supersmal modell och inte det Veronica ville förmedla när hon hade sin bokpresentation, plus size modell.

Innehållet i boken och omslaget harmonierar inte. Så förlaget, gör om och gör rätt. 
Jag kan ärligt säga att jag inte valt att läsa boken om jag inte lyssnat på Veronicas kloka ord och vad hennes syfte med bok är. 

Det här är en bok jag gärna rekommenderar då den har ett djup och massor med humor. En bok man faktiskt blir glad av att läsa. 
Tack Veronica för att jag fick vara med på ditt bokmingel.

Titel: Modellmamman : små storlekar och stora kärlekar
Författare: Veronica Larsson
Omdöme: 🌸🌸🌸🌸

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar