måndag 24 oktober 2022

Den kungliga Guvernanten - Wendy Holden

En episk berättelse om drottning Elizabeths barndom och kvinnan som fostrade henne.

LONDON 1933. Tjugotvååriga Marion Crawford har rest från Skottland för att bli guvernant åt de små prinsessorna Elizabeth och Margaret Rose. Det enda kravet hon har på deras föräldrar, Hertigen och Hertiginnan av York, är att hon ska få tillåtelse att införa en aning normalitet i flickornas skyddade och privilegierade tillvaro.

Marion trotsar de gammalmodiga etikettsreglerna genom att ta med prinsessorna på tunnelbaneresor, till offentliga simbassänger och på shoppingturer på Woolworths. Från sin position i kungafamiljens absoluta centrum blir hon vittne till nittonhundratalets stora händelser: Edvard VIII:s abdikation, den glamourösa kröningen av Elizabeth II och andra världskrigets början. Hon lotsar de kungliga flickorna genom allt detta, lika nära som en mor.

Men Marion Crawford får göra stora uppoffringar som familjen Windsors nära förtrogna. Äktenskap, barn, egna åsikter allt får hon offra i skuggan av den kungliga glansen. Men kommer det att räcka för att behålla kungafamiljens tillgivenhet när allt rasar?

Det här är en roman som är skriven utifrån inspiration från verkliga händelser och genom gedigen research. 
En berättelse om drottning Elizabeths barndom och kvinnan som fostrade henne. En rakt igenom mycket trevlig episk roman om kärlek, försakelser, dramatik och lojalitet.
Härliga miljöer och mycket intressanta karaktärer tar oss med under drottning Elisabeths resa från barn till giftermål. 
En klassisk bladvändare som alla som gillar historiska romaner kommer att älska. I alla fall gjorde jag det. 

Titel: Den kungliga Guvernanten 
Författare:  Wendy Holden
Omdöme: 💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar