fredag 21 oktober 2022

Dubbelexponering - Sebastian AvindellLinköping skakas av ett blodigt våldsdåd. En okänd gärningsman har skjutit tre personer på Stora torget från ett hotellfönster och därefter tänt eld på byggnaden.
Caspar Ekberg och Liv Larsson på Linköpingspolisen ställs inför sina karriärers hittills svåraste fall - en utredning kantad av spår kopplade till terrorism och till offrens yrken inom socialtjänsten. Det blir allt svårare att hålla distans till de drabbade, och samtidigt hänger Caspars äktenskap på en skör tråd.
När Caspar upptäcker att någon rör sig i hans trädgård om nätterna och hittar sonens kanin uppspikad på en vägg kommer hotet närmare. Han tvingas konfrontera sin värsta mardröm, medan Liv måste axla ett allt större ansvar för utredningen och ställs öga mot öga med en mördare som tappat kontrollen.


Jag är helt knockad vilken bok! Vilket grepp han har i sin berättandekonst, ett högt tempo som du sugs in i, ett språk som ger liv till både karaktärer och miljöer på ett fantastiskt sätt och ett slut som inte jag såg komma. 

Det här är en klassisk bladvändare som du inte släpper förrän den är utläst och då med en rejäl boksmälla. Jag lovar! 

När jag först läst och lyssnat klart så var min känsla en stark 4 i omdöme men nu en vecka senare har jag höjt upp till en 5:a då boken fortfarande berör och lever kvar i mina tankar. Exakt så som en bok ska göra!

Titel: Dubbelexponering 
Författare: Sebastian Avindell 
Förlag: Modernista
Omdöme: 💥💥💥💥💥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar