fredag 30 september 2022

Kallmyren - Liza Marklund


I augusti 1990 gick Wiking Stormbergs fru Helena ner sig i Kallmyren och drunknade. Kvar vid myrkanten låg deras baby, halvdöd av insektsbett.
Helenas kropp återfanns aldrig. Hon hördes aldrig mera av.

Wiking kom aldrig över förlusten av hustrun. Åren gick, decennierna. Han kom att leva för sina barn och sitt arbete som polischef i Stenträsk. Men så en fredagseftermiddag landar ett brev i brevlådan hemma hos Markus, Wikings och Helenas numera vuxne son.

Ett hot, eller kanske en varning, skrivet med Helenas handstil och undertecknat med hennes signatur: stjärnan som ser ut som ärret på hennes mage. Wiking måste ställa sig frågan om han börjar bli galen, om han ser spöken eller om någon utomstående kraft hotar honom och hans familj.

Liza Marklund rör sig lätt mellan råkall stockholmsvinter och krispig norrlandskyla, mellan landsbygdens Älvsbyhus och Mälarhöjdens mångmiljonvillor, i förbigående iakttas omvärldens skiftningar och tidens tecken. Den är en fristående fortsättning på Polcirkeln.

Kallmyren är en thriller om hämnd och saknad, om hur vi människor hanterar de villkor som livet ger oss. Den är tät, den är spännande och det är en bladvändare. En riktig fullträff som kryper in under skinnet och man måste bara få veta hur det ligger till. Det går inte att lägga ifrån sig boken förrän den är slut.

"Hög spänning och mystik med Liza Marklund i högform!" Femina
Titel: Kallmyren
Författare: Liza Marklund
Förlag: Piratförlaget
Ljudbok: Lo Kauppi 
Omdöme: 📙📙📙📙📙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar