söndag 11 september 2022

Skrivkramp - Lilly Emme

Emma Singh är den nya stjärnan på den brittiska författarhimlen. Hennes debutbok slog säljrekord och förväntningarna på uppföljaren är skyhöga.

Med tanke på Emmas bakgrund tar förläggaren för givet att även nästa bok ska utspela sig i Indien. Problemet är bara att hon känner sig lika brittisk som drottning Elizabeth och inte ens är måttligt intresserad av landet där hon har sina rötter. Inspirationen uteblir, skrivlusten är obefintlig och orden lossnar inte, hur mycket Emma än försöker. Hon har drabbats av skrivkramp medan hennes deadline obevekligt närmar sig.

När Emma blir erbjuden tjänsten som husmor på en internatskola packar hon väskorna och lämnar London. Kanske vaknar kreativiteten till liv om hon byter miljö? Hon föreställer sig att arbetet kan skötas med vänsterhanden och att hon ska få mycket tid till sitt manus, men livet som husmor är krävande och intensivt.

Då hon möter eleven Mira inser Emma att det finns fler som har kommit på villovägar i livet. Kan de två hjälpa varandra att hitta vägen framåt?

Det här är den andra fristående romanen i serien  Skrivsystrar. En bok som bjuder på såväl humor som djup vilket gör att boken fastnar hos mig. 


Jag gillar hur Lilly porträtterar sina karaktärer i den här berättelsen och då tänker jag främst på den lilla flickan Mira, Mrs Dixon men även den mystiska Betsy. Den är lättläst men rappt språk och korta kapitel och som första delen Utloggad tar sig även den här i mitt hjärta och kommer att stanna kvar länge.  
Jag rekommenderar att läsa  den första delen innan du tar tag i den här
Den heter Utloggad

Författare: Lilly Emme
Titel: Skrivkramp
Ljudbok: Hedvig Lagerkvist
Utgiven avHistoriskamedia
Omdöme: 4 📕📕📕📕
 Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar