måndag 19 september 2022

Tornsvalan - Sara H Olsson

Hösten 1941. När kärlek och nya vänskaper föds väcks frågan om blod är tjockare än vatten.
Britt Hedin har hittat sin stora kärlek i Lage, en frånskild, äldre lärare. Men eftersom hennes far motsätter sig förhållandet utvecklas relationen i smyg - tills ett enkelt misstag raserar allt.

Hon tvingas gå med i organisationen Sveriges Landstormskvinnor och skickas till norska gränsen som luftbevakare - i folkmun kallad tornsvala. Där träffar hon nya väninnor men får även se livet från en annan sida när hon möter judiska flyktingar, korrupta poliser och brittiska bombplan. Och hemma i Halland finns Lage. Kommer han att vänta på henne eller är deras kärlekshistoria över?

I nutida Ellinge gräver Paula och hennes vän Holger efter mysterier i bygdens historia. När de hittar en ovanlig dedikation i en bok anar de att de är något på spåren - ett olöst mord från 1940-talet - och ledtrådarna leder till Britt och Lage.


Tornsvalan är den andra fristående boken i Ellingeserien, ett spännande och romantiskt drama om en del av Sveriges historia som få känner till.

En historisk roman som har två parallella handlingar, en på 40-talet och an i nutid. Den har trovärdiga karaktärer och miljöer och hela boken känns oerhört trovärdig och det märks att det gjorts en gedigen research.

Du kan läsa den här delen fristående men jag rekommenderar att du läser del 1 först 
Fiendevän 

Läs om du gillar historiska romaner med parallella berättelser.

Titel: Tornsvala
Författare: Sara. H Olsson
Förlag: HarperCollins Sweden
Ljudbok: Sofia Berntson
Omdöme: 4 📕📕📕📕


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar