måndag 12 september 2022

Drömmarnas flod - Elisabet NemertEn flod, en båt, ett annat liv. Noha, en oerhört framgångsrik affärsman, har lämnat det flotta kontoret på Wall Street och excesserna i New York för Amazonas regnskog. På flykt från den person han själv blivit och inte längre vill vara.

Kassandra, kvinnan han älskar, har gått ifrån honom och i hemlighet rest till Sverige där hon har sina rötter. Under färden på floden möter Noha utsatthet, fattigdom och vilda djur - och en gammal kvinna som guidar honom på förunderliga vägar. Parallellt, i Blekinge, upplever Kassandra sitt livs mest omtumlande tid.


Det här är ett otroligt vackert äventyr där det bjuds på spänning, kärlek och historia. Men berättelsen har även ett djupare budskap med många olika bottnar. Den tar upp ämnen som att hitta sig själv och att lämna ett destruktivt liv med droger, makt och dålig självinsikt. Om att våga göra val som förändrar. 
Dessutom tar Elisabeth upp ämnen som miljöfrågor och om hur urbefolkningen i Amazonas har det och deras kamp.

Det är djupt imponerade hur Elisabet lyckas med alla dessa trådar och på ett snyggt och mycket bra sätt knyter ihop säcken.

Jag säger bara läs den här och njut. Boken är även riktig bra som ljudbok och det är Anna-Maria Käll som läser på ett mycket inkännande sätt.


Titel:
Drömmarnas flod
Författare: Elisabet Nemert
Ljudbok: Anna Maria Käll
Förlag: Bokförlaget forum
Omdöme: 💙💙💙💙💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar