tisdag 6 september 2022

Offervilja - Ewa Klingberg

Journalisten Niklas får allt fler frilansjobb från lokaltidningen i Värnamo, vissa mer spännande än andra. Motvilligt bevakar han ett trädgårdsfynd i form av en nedgrävd pistol. Men när vapnet tycks höra ihop med det sista kalla fall som hans pappa lämnade efter sig blir han nyfiken.

Niklas börjar nysta i fallet. År 1967 skedde ett våldsamt rån i stadens största bank och en kund blev skjuten till döds. Än idag vet ingen vem som avlossade det dödande skottet. I sina efterforskningar stöter Niklas på stadens livliga frikyrkoliv och han börjar misstänka att det innanför kyrkans väggar döljer sig en och annan hemlighet. Vem var den karismatiske pastorn som hade rykte om sig att charma stadens kvinnor? Och vad hade bankdirektörens hustru med pastorn att göra?

Offervilja är den tredje och avslutande delen i Ewa Klingbergs mysdeckarserie Värnamord. Med charm och humor vävs nutid och dåtid samman i en värld av skrönor, härliga karaktärer och en och annan påse Ahlgrens bilar.

Gillar du lite sköna oblodig men ändå spännande böcker ska du bums läsa Värnamotrilogin. Ewa har som vanligt härliga karaktärer och miljöer som gör att man gärna hänger med dem och i Värnamo.
Precis som i de förra böckerna i serien del1 Midsommarblot och del 2 Plundringstider kan jag sakna lite driv. Men som alltid är Ewas böcker väl värda att sätta sig ner med och njuta av. De har den där perfekta blandningen som cosy crime ska ha. Lite spänning, mystik och lite blod och brutalitet. Och så klart en gnutta romantik.


Författare: Ewa Klingberg
Titel:Offervilja
Utgiven avHistoriskamedia
Ljudbok: Mattias Linderoth
Omdöme: 3 🌻🌻🌻+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar