måndag 19 september 2022

Bokfestivalen i djupa skogen - Sofie Axelzon


Den lilla biblioteksfilialen i Sidhäll har till bybornas stora glädje öppnats igen och det mesta har återgått till det normala. Bibliotekets dag står för dörren och just i år vill man passa på att fira lite extra genom att bjuda in tre författare, en trollkarl och en trubadur. Kommunen har gått in med extra pengar och allt ser ut att bli ett trevligt och lagom hanterbart arrangemang för bibliotekarierna Eva och Lisa, vars brinnande, kreativa engagemang gjort att Sidhäll utsetts till "Årets kulturkommun" i Sverige.

På kommunhuset har dock kulturnämndens ordförande helt andra planer. I hemlighet planerar han att göra om filialens lilla evenemang till en gigantisk bokfestival. Den extra uppmärksamhet som bygden fått genom media ska utnyttjas till max - och det finns inga gränser för vilka stjärnförfattare han bokar in och hur storslaget allt ska bli! Därefter anser han sig inte behöva ta mer ansvar, och som en överraskande present lämnar han åt bibliotekarierna i Sidhäll att "ta hand om det praktiska".

Snart får Lisa, Eva, nyanställda Saga, pensionerade Kåge och stödtruppen i Bibliotekets vänner ännu en kalldusch. Men med hjälp av generösa bybor, de lokala raggarna, en bokälskande bonde, en korsordskonstruktör och en rejäl dos koka-soppa-på-en-spik ska de se till att genomföra den där förbenade bokfestivalen trots att inget talar för att det ens är möjligt!

Bokfestivalen i Djupa skogen är en snabbläst bladvändare med ett lättsamt språk. En mysig feelgood med många härliga karaktärer och miljöer som både är skriven med glimten i ögat men även har en lite djupare botten. Det här är andra delen i en serie om biblioteket och byborna i Sidhäll.
Rekommenderas varmt. Läs gärna  Bokbussen kommer vid midnatt först då den här boken bygger på den första.

Författare: Sofie Axelsson
Titel: Bokbussen kommer vid midnatt
Ljudbok: Gunilla Leining
Utgiven av: Lind & Co (lindco.se)
Omdöme: 📕📕📕📕
Bokus
Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar