måndag 12 september 2022

Barnsköterskan - Stacey Hall


West Yorkshire, 1904.

Nyutexaminerade barnsköterskan Ruby May tar en tjänst hos Charles och Lilian England, ett välbärgat par med rötter i en dynasti av kvarnägare. Hon hoppas att det ska vara nystarten hon behöver. Hon försöker göra sig hemmastadd i det isolerade huset Hardcastle, men märker ganska snart att någonting inte är riktigt som det ska med den vackra, mystiska Mrs England.

Utfryst av husets övriga tjänare tvingas Ruby konfrontera sina egna demoner för att hindra att historien upprepar sig. Hon, om någon, vet att något sådant som den perfekta familjen inte existerar.

Jag har läst de två tidigare böckerna av författaren och har verkligen gillat dem. Så jag kan lugnt säga att mina förväntningar var hyfsat höga på Barnsköterskan.


Den här berättelsen hade lite svårt att komma in i boken, den var lite seg. Kanske det berodde på alla dessa namn. Så jag kan ärligt säga att jag inte tyckte att den kom upp i samma nivå som de tidigare böckerna.

Jag gillar Stacey Halls karaktärer och hur hon beskriver och skildrar dem. Såväl fattiga som rika får ta plats. Hon är även duktig på att beskriva skillnaden i kvinnors och mäns sätt att vara och deras olika roller i så väl hemmet som i samhället.


Barnsköterskan är Stacey Halls tredje bok, efter kritikerrosade Hittebarnet (2020) och De sammanbundna (2021). De är helt fristående.


  

FörfattareStacey Halls 
Titel: Barnsköterskan
Omdöme: 🌟🌟🌟
Utgiven avBokfabriken

Bokus  Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar