lördag 22 januari 2022

Tusen piskrapp - Nis JakobDet där med uppföljare är ju alltid lite läskigt. Kommer den att nå fram till mina förväntningar?
SVARET: Jamen visst, vilken bok! Ett grymt tempo från start som håller i sig genom hela boken. Den har ett galet driv.
Nis Jakob har blivit en favorit på spänningshimlen och hans sätt att hålla mig på sträckbänken genom hela boken är grymt. Och vilka vändningar sen...

Det här är en thriller med en hel del grymt våld och massor av action Gillar du det? Då är de här böckerna något för dig.
En bok jag sträckläste, jag har både lyssnat och läst och uppläsare Fredde Granberg gör det med bravur!

För bästa upplevelse läs del ett först 
Bokprataren: Den döde ryssen - Nis Jacob


Boken
Den danske seriemördaren som den ryska polisen Inessa Artemiev har varit på jakt efter genom Europa har lyckats överlista och kidnappa henne. Hon är i hans våld och Wolf beger sig mot Krakow i en desperat jakt på seriemördarens gömställe. Det blir en ojämn kamp mot klockan Wolf måste hitta Inessa innan galningen torterar och tar livet av henne, innan han lägger ut dådet för allmän beskådan på internet.

I Saudiarabien tilldelas en bloggare femtio av tusen piskrapp bunden i en stolpe. Hans enda brott var att uttrycka en åsikt om landets religiösa regim. Wolf får i uppdrag av organisationen han jobbar för att befria den fängslade bloggaren innan han hinner utsättas för fler delar av sitt spöstraff. Samtidigt, hemma i Danmark, står Wolfs psykiater Anna inför ett allvarligt dilemma. Hon har nämligen fått bevis för att han har ingått i ett olagligt uppdrag i Afghanistan.

Wolf inleder en kamp mot klockan och det förflutnas demoner i hopp om att rädda fler än ett liv. Men klarar han att inte ge efter för den stenhårda pressen?

Detta är den andra boken om den oberäknelige före detta elitsoldaten Andreas Wolf.

Författare:  Tusen piskrapp
Titel: Nis Jacob
Utgiven av: Bokförlaget NoNa
Betyg: 💜💜💜💜++
Ljudbok: Fredde Grenberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar