lördag 8 januari 2022

Mullbärsträdet i Aleppo - Kadir Meral

Mina tankar

En berättelse där livsöden, längtan efter frihet och kampen för levebröd flätar ihop flera människoöden i denna spännande samtidsroman som säger mycket om oss människor och tiden vi lever i. Den här berättelsen berör verkligen på djupet.
Den är stark, den har ett bra driv och den är realistisk.
Läs om du vill ha en tankeväckande historia.

Boken
Under en olycksdrabbad flykt från kriget och jihadisterna i Syrien flätas två människoöden samman. Tareq har förlorat hela sin familj i ett bombanfall, och yezidiska Zahra har flytt från en fångenskap hos IS som sexslav. Som två skärvor av krigets offer bestämmer de sig för att fly till Sverige.

Sakta fördjupas deras relation, men båda plågas av sina minnen samtidigt som en hemvändande svensk jihadist riskerar att rasera deras trygghet. Och en desperat handling hotar att komma upp till ytan och förstöra allt när en råbarkad människosmugglare kräver hämnd.

Mullbärsträdet i Aleppo gestaltar en resa som startar på sönderbombade gator i Syrien och fortsätter i de svenska skogarna. Men var ska resan sluta när ondskan Zahra och Tareq flydde ifrån dyker upp där de minst anar?

Titel: Mullbärsträdet i Aleppo 
Författare: Kadir Meral 
Ljudbok:  Anna Bromee
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 3 💥💥💥
Hoishop

Adlibris Bokhandel  | Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar