fredag 7 januari 2022

Oskuld - Kicki Sehlstedt

 


Mina tankar 
Det här är Kicki Sehlstedts del 2 om kriminologprofessor Kajan och journalisten Aida, en fristående fortsättning av Sweet Lolita.
En oerhört verklighetsnära bok som är ruskig och brutal på många sätt. På ett skrämmande sätt har Kicki lyckats fånga in otroligt viktiga ämnen i dagens samhälle. Dels beskriver hon hur en del kvinnliga influensers vardag med näthat och kvinnofientlighet kan se ut. men även hur de lite mer okända incels - unga ensamma män som känner sig orättvist behandlade av kvinnor har det. En välskriven bladvändare med ett högt tempo, korta kapitel och med ett rappt språk. En bok som upprör och berör, den kommer stanna kvar länge. 
Olustig spänning på hög nivå som jag varmt rekommenderar men läs del 1 först som heter Sweet Lolita för att förstå vissa vinklingar och sammanhang i del 2.
 
   
Del 1mina tankar  Sweet Lolita - Kicki Sehlstedt   Del 3 Bara ett offer ska läsas snart
Boken
Oskuld är den andra delen i den kritikerhyllade Probono-serien. En drabbande kriminalroman om eskalerande kvinnohat och hur det är att vara ung i en verklighet där alla framstår som lyckliga och framgångsrika.

Natten efter sin 18-årsfest försvinner influencern Linn Alvén spårlöst. Det sista livstecknet är en snapchatbild tagen klockan 04.40 på Medborgarplatsen på Södermalm. Ett halvår efter försvinnandet har polisen fortfarande inga svar på vad som hänt Linn. Kriminologiprofessor Kajan Berglund och journalisten Aida Svantesson gräver allt djupare i fallet. Är den bild Linn gett av sitt liv till sina följare verkligen den sanna? Och finns det någon chans att hon fortfarande lever?

Författare: Kicki Sehlstedt
Titel: Oskuld
Utgiven avBazar förlag
Omdöme: 💜💜💜💜 ++
Ljudbok :  Mirja Turestedt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar